¿Aún no tienes una cuenta? Crea una ahora y accede a tus listas favoritas, tu histórico de cuentas y muchas más cosas...
Pedidos y atención al cliente
TLF: 3507192272 / FAX: 963 615 480
1ª Edición / 164 págs. / Rústica / Castellano / Libro
En papel: Entrega en 10-15 días |
$ 62.599 | |
Libro electrónico*: |
$ 37.599 | |
*Para visualizar los libros electrónicos debe tener instalado Adobe Digital Edition en su equipo. Para conocer más pulse aquí. |
Editado en España. Libro en papel sólo disponible en IBD (impresión bajo demanda). El libro bajo demanda se imprime de forma automática y de manera exclusiva para cada cliente. No admite devolución.
La Casa de la Congregació de la Missió, fundada a Barcelona el 1703, ha estat, històricament, un conjunt patrimonial força desconegut a la ciutat. La manca d'una recerca consolidada sobre el seu establiment i evolució estructural fa que la seva església, actualment parròquia de Sant Pere Nolasc, passi desapercebuda per la ciutadania i no en pugui valorar el seu llegat.
Per tal de dirimir-ho, aquest volum presenta el projecte concebut el 1801 pel pintor Josep Flaugier (1757-1813), per decorar amb pintures murals la cúpula, les petxines i el fris de l'església de la Casa de la Missió. L'objectiu és donar a conèixer la importància de l'obra a través de l'estudi de l'autoria, l'anàlisi de l'encàrrec i gestació del projecte i la contextualització de l'empresa a partir de la relació amb les creacions artístiques dels seus contemporanis.
Així mateix, també es dedica un capítol a l'estudi de les pintures que resten ocultes a la cúpula primitiva del temple i als frescos de l'altar major, obres que s'atribueixen, a través de la documentació localitzada als arxius, als pintors Josep (c. 1705-1782) i Manuel Vinyals i Miró (act. 1732-1748). Finalment, es presenten les successives restauracions de l'església i de les pintures murals al llarg del segle XX, per tal de descriure la trajectòria històrica complexa i dilatada en el temps del conjunt de la Congregació de la Missió i fer valer la seva importància patrimonial per la història de l'art català d'època moderna.